Sika on ollut vuosien varrella monen suomalaisen korttipelaajan ensimmäinen kosketus korttipelien jännittävään maailmaan. Tämä peli sopii erinomaisesti lapsille, sillä kyseessä on todella yksinkertainen seurapeli. Sika-korttipeli toimii hyvin sekä kaksinpelinä että monen pelaajan viihteenä. Pelissä ei käytännössä ole ylärajaa pelaajille, vaan mukaan voi kutsua koko perheen lisäksi myös naapurit. Pelin ideana on päästä eroon kaikista korteistaan ennen kuin muut pelaajat onnistuvat siinä.
Näin Sika-korttipeliä pelataan
Sika on hauska peli lapsille myös siinä mielessä, että tässä pelissä kortteja ei nosteta tavalliseen tapaan korttipakasta. Koko pakka levitetään sen sijaan pelin alussa ympyräksi kuvapuoli alaspäin. Tämän jälkeen yksi korteista käännetään ympyrän keskelle kuvapuoli ylöspäin. Sikaa voidaan pelata aivan hyvin myös kahdella pakalla, mikäli pelaajien määrä on huomattavan suuri.
Peli alkaa jakajasta vasemmalla olevan pelaajan vuorolla. Pelaaja nostaa ympyrästä kortteja käteensä, kunnes saa käteensä kortin, joka on samaa maata ympyrän keskellä olevan kortin kanssa. Pelaaja lyö tämän kortin avoimen kortin päälle, minkä jälkeen hän saa lyödä vielä toisen kortin, joka voi olla mitä maata tahansa. Jos pelaajalla ei ole kädessään toista korttia, nostaa hän yhden kortin pakasta sattumanvaraisesti ympyrän keskelle.
Peli jatkuu samaan malliin pelaajasta pelaajalle (myötäpäivään). Ympyrästä nostettaville korteille ei ole olemassa ylärajaa. Jos pelaaja ei voi pelata korttia, tulee hänen nostaa ympyrästä kortteja niin kauan, kunnes sopiva kortti löytyy tai ympyrästä loppuvat kortit. Ympyrän korttien loppumisen jälkeen Sikaa pelataan käsikorteilla. Jos pelaaja ei voi tässä vaiheessa pelata korttia, tulee hänen nostaa uusia kortteja pinosta, kunnes sopiva kortti löytyy. Tässä vaiheessa pelaaja ei kuitenkaan saa lyödä enää uutta vapaavalintaista maata olevaa korttia, vaan pelivuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.
Peli loppuu, kun jäljellä on enää yksi pelaaja, jolla on kortteja käsissään. Samalla on löytynyt pelin häviäjä, eli Sika.